Αθανάσιος Ζαφείρης

Athanasios Zafeiris, MSc

Performance enhancement specialist – Basketball Skills & Player Development Coach

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Θανάσης Ζαφείρης ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα από τα τοπικά πρωταθλήματα της Πάτρας και έφτασε στη Basket League με τη φανέλα του Απόλλων Πατρών. Έχει περισσότερα από 15 χρόνια επαγγελματικής πορείας ξεκινώντας από την ομάδα του Κένταυρου Πατρών και στη συνέχεια κατά σειρά στον Α.Σ. Απόλλων Πατρών, στον Α.Σ. Παναχαϊκή, στη ΚΑΕ Απόλλων Πατρών, στον Α.Σ. Ίκαρο Καλλιθέας, στον Α.Ο. Φάρο Κερατσινίου, στον Α.Σ. Μανδραϊκός, στον Έσπερο ΑΟΠΑ, στον Α.Σ. Αχαγιά 82 και στον Α.Σ. Παναχαϊκό. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και έχει πανηγυρίσει ανόδους με τις ομάδες του Απόλλωνα και του Φάρου Κερατσινίου, στην Α2 Εθνική Κατηγορία και στη Basket League. Με την ομάδα του Απόλλωνα συμμετείχε στα Play off της Basket League το 2013 και το 2014 ενώ με την ομάδα του Φάρου Κερατσινίου στο Τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το 2016. Ως μέλος της Εθνικής Ενόπλων κατέκτησε την 5η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γουχάν το 2019.

Αποτελεί μέλος της Εθνικής Ενόπλων για περισσότερα από 10 έτη σαν αθλητής, ενώ πλεόν ανήκει στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας Καλαθοσφαίρισης της Εθνικής Ενόπλων

Παράλληλα με την αθλητική του σταδιοδρομία ξεκίνησε και τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και συνέχισε στο τμήμα της Ιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποκτώντας το μεταπτυχιακό του τίτλο στην «Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση και Άποκατάσταση». Στο δεύτερο κύκλο σπουδών αποφοίτησε από το Ι.Ε.Κ. Ακμή ως Προπονητής Αθλημάτων και έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γ.Γ.Α. με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση. Είναι πιστοποιημένος Ειδικός Ενίσχυσης της Αθλητικής Απόδοσης και Basketball Skills Development Coach και έχει εργασθεί σε αρκετές ομάδες σαν Ειδικός Ενίσχυσης της Αθλητικής Απόδοσης και Προπονητής Ακαδημιών (Φάρος Κερατσινίου, Μανδραϊκός, Έσπερος ΑΟΠΑ, Αχαγιά 82, Biofit Academy).

Από το 2012 υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα και είναι πατέρας δύο κοριτσιών 4 και 6 ετών αντίστοιχα.

.