Δρ. Γεώργιος Βαβέτσης

Dr. George Vavetsis

Clinical Exercise Physiologist – Post Rehabilitation Specialist – Sports Performance Coach

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Βαβέτσης Γιώργος απέκτησε το βασικό του πτυχίο από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, ενώ στην συνέχεια μεταπήδησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Στατιστικής σε Μεταπτυχιακό επίπεδο. Τις Διδακτορικές και Μεταδιδακτορικές του σπουδές τις ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με πρώτη ειδίκευση την Κλινική Εργοφυσιολογία και δεύτερη την Βιοχημεία στην Άσκηση.

Έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS- Sport 2 Prevent και Exercise for Prevention Kids Cancer. Είναι πιστοποιημένος από πολλούς Οργανισμούς Άσκησης και Υγείας, ενώ είναι Master Trainer Πρώτων Βοηθειών (RTI) και Vertimax. Διδάσκων στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ε.Κ.Π.Α  της Ιατρικής Σχολής – Αποκατάσταση Ασθενών μετά από Καρδιαγγειακές Επεμβάσεις. Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής (U.O.P.) του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού σε προπτυχιακούς φοιτητές. Υπεύθυνος σπουδών του Οργανισμού της NASM για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, ενώ έχει διδάξει στις περισσότερες ιδιωτικές σχολές Άσκησης και Υγείας στην Ελλάδα.

Για περισσότερα από 20 χρόνια διδάσκει σε Σεμινάρια Fitness και Αθλητικής Απόδοσης με Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκή και Παγκόσμια απήχηση. Διατέλεσε επί σειρά ετών επιστημονικός υπεύθυνος των Γυμναστηρίων  AsanaEleni PetroulakiIvic, και είναι Ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Πρότυπου Κέντρου Αθλητικών Υπηρεσιών Υγείας και Αθλητικής Απόδοσης Athletic Lab και του Πρότυπου Προγράμματος Αξιολόγησης παιδιών “DataSet”

Αρθρογραφεί για το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, αλλά και για πολλά περιοδικά Fitness και Web Sites και είναι βασικό μέλος του συμβουλίου στο Ελληνικό Κολλέγιο Τρόπου Ζωής και Υγείας.

Είναι ειδικός σε προγράμματα Φυσικής Κατάστασης και ανάπτυξης Φυσικών Ικανοτήτων σε επαγγελματίες αθλητές και με μεγάλη εμπειρία στην επανένταξη των αθλητών στην ενεργό δράση, μετά από αποκατάσταση και αναλγησία. Έχει εξειδίκευση στην εφαρμογή και ανάπτυξη προγραμμάτων προπόνησης για διάφορες ειδικότητες αθλητών και έχει διατελέσει Προπονητής Δύναμης και Φυσικής Κατάστασης σε υψηλού επιπέδου αθλητές, σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα, σε περισσότερες από 35 ομάδες του εξωτερικού αλλά και του Ελληνικού Πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου και Εθνικών Ομάδων (Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης και Beach Volley, ενώ τα τελευταία χρόνια 15 χρόνια ασχολείται με την Ορθοσωμία και την Εμβιομηχανική Ανάλυση και Αξιολόγηση.

Έχει οργανώσει και εφαρμόσει Προπονητικά Προγράμματα και νέες μεθοδολογίες σε πολλές επαγγελματικές ομάδες και αθλητές (Εθνική Γεωργίας, Khimki B.C., Lokomotiv Kuban B.C., Unics Kazan B.C, Efes Anadolu B.C., A.E.K. B.C, Maroussi B.C. κ.α.), και έχει αναπτύξει μοναδικό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής των αθλητών, έχοντας άριστη γνώση της ανθρώπινης επίδοσης και των δοκιμασιών και ελέγχων, για την μέτρηση, αξιολόγηση και ανάπτυξη των Φυσικών Ικανοτήτων σε αθλητές και ασκούμενους.