Αντωνία Στεργίου

Antonia Stergiou, MSc

Sports Performance Coach – High Jump Specialist

Σύντομο Βιογραφικό

Η Αντωνία Στεργίου είναι η κορυφαία αθλήτρια του άλματος σε ύψος τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη Ελλάδα. Για περισσότερα από 15 χρόνια κατέκτησε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και συμμετείχε σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Έχει κατακτήσει την 7η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεανίδων το 2004, την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2007, την 8η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών το 2010 και τη 13η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Έχει σημειώσει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 1.97 καθώς και τα Πανελλήνια ρεκόρ σε κορασίδες και νέους.

Παράλληλα με την αθλητική της καριέρα ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια απέκτησε και το μεταπτυχιακό της τίτλο στη Διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής καθώς ολοκλήρωσε τον δεύτερο κύκλο σπουδών της στο ΣΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως προπονήτρια Κλασικού Αθλητισμού.

Από το 2009 εργάζεται στο Δήμο Πατρέων και είναι μητέρα δύο κοριτσιών 4 και 6 ετών αντίστοιχα.