Δρ. Άννα Παπαγεωργίου

Dr. Anna Papageorgiou

Clinical Nutritionist and Dietician – Physical Education Professor

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και  Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Είναι υπεύθυνη σχεδιασμού προγραμμάτων προαγωγής της Υγείας “Ευρωστία“.

Αναπτύσσει και υλοποιεί προγράμματα για γυναίκες, παιδιά και αθλητές. Σπούδασε Κλινική Διαιτολογία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Επιστήμη Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδικότητα στον Κλασσικό Αθλητισμό. Στη συνέχεια αναγορεύτηκε διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με εξειδίκευση στο σχεδιασμό προγραμμάτων  Προαγωγής της Υγείας και την παιδική παχυσαρκία.

Σήμερα, είναι υπεύθυνη  διατροφολόγος  στην Παιδιατρική Κλινική ενδοκρινολογίας και ελέγχου Βάρους του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” όπου και οργάνωσε τα προγράμματα Διατροφικής Αγωγής στο Ιατρείο Παιδικής Παχυσαρκίας και στο κέντρο Εφηβιατρικής. Αγαπάει τα παιδιά και ως μητέρα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την ψυχική και σωματική τους υγεία. Ως Επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία” για 7 χρόνια οργάνωσε τα προγράμματα Διατροφικής Αγωγής στο Ιατρείο Παιδικής Παχυσαρκίας και στο κέντρο Εφηβιατρικής υπό την επίβλεψη του Καθηγητή  Παιδιατρικής, Γεώργιο Χρούσο. Σχεδίασε και υλοποίησε παρεμβατικά προγράμματα προαγωγής υγείας σε παχύσαρκα παιδιά και εφήβους. Επίσης σχεδίασε και υλοποίησε πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παχύσαρκα παιδιά.

Υπήρξε επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος ”Εν Δράσει” και “Ευ Κίνησις” της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπτυξη προγραμμάτων  άσκησης και διατροφικής αγωγής  σε παιδιά, εργαζόμενους και ηλικιωμένους. Στο πεδίο δράσης της συμπεριλαμβάνεται, ακόμα ο σχεδιασμός της Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής, ως Εθνική εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Διατροφής και Άσκησης (High Level Group on Nutrition and Physical Activity, DG-SANCO). Στο πλαίσιο αυτό σχεδίασε για το Υπουργείο Υγείας  και άλλες πολιτικές για την κλινική διατροφή στα νοσοκομεία, την σχολική υγεία.

Τέλος έχει  διατελέσει  διατροφολόγος αθλητών υψηλού επιπέδου σε επαγγελματικές ομάδες καλαθοσφαίρισης (Ολυμπιακός, Ηλυσιακός, Πανελλήνιος) καθώς και Εθνικές ομάδες  (Εθνική Ρυθμικής Γυμναστικής  Ανσάμπλ, Εθνική  ομάδα Ποδηλασίας,Εθνική  ομάδα Χειροσφαίρισης).

Επίσης εργάσθηκε ως Υπεύθυνη έργου στον σχεδιασμό των υπηρεσιών σίτισης και διατροφής  στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες “ΑΘΗΝΑ 2004” και Διευθύντρια Διατροφής στον Ολυμπιακό Στάδιο, σχεδιάζοντας το πρόγραμμα διατροφικής υποστήριξης των αθλητών αλλά και το επίσημο μενού για την τελετή έναρξη και λήξη των αγώνων. Μεταξύ άλλων, έχει διδάξει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (Μεταπτυχιακό πρόγραμμα “έλεγχος του στρες και προαγωγή της υγείας”) σε Δημόσια ΙΕΚ και σήμερα στο Ιδιωτικό Κολέγιο Διατροφολογίας της Κύπρου “Limassol College”.