Δρ. Ανδρέας Καραγιάννης

Dr. Andreas Karagiannis, MD, PhD

Consultant Orthopaedic Surgeon and Medical Director of the Metropolitan General Hospital Sports Medicine Clinicin Athens

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Ανδρέας Καραγιάννης απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής το 1987 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και ολοκλήρωσε την πρακτική του στη γενική χειρουργική. Μετά την ολοκλήρωση του πενταετούς προγράμματος εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1995, έγινε ειδικός στην ορθοπεδική χειρουργική.

Από το 1996 είχε αναλάβει την υπευθυνότητα της Ιατρικής ομάδας σε διάφορους Επαγγελματικούς Συλλόγους, όπως της ΠΑΕ Εθνικός Πειραιά, της ΚΑΕ Α.Ο. Σπόρτιγκ Πατησίων, της ΠΑΕ Καλλιθέας, του Α.Ο. Φωστήρα, της ΠΑΕ Scoda Ξάνθης, της ΠΑΕ Ηλυσιακός, ενώ συνεργάζονταν και συνεχίζει να συνεργάζεται με διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά, αλλά και της Επαρχίας. Από το 2009 μέχρι και το 2013 ήταν επικεφαλής και υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Από τον Οκτώβριο του 2018 ανέλαβε ως επικεφαλής και υπεύθυνος της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου.

Ως καταξιωμένος ιατρός με μεγάλη εμπειρία και γνώση στην ορθοπεδική, ακολουθεί μια εξαιρετικά προσωπική προσέγγιση στη θεραπεία των ασθενών του φροντίζοντας τους με τη μέγιστη ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τον Οκτώβριο του 2005 έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Πατρών και από το 2003 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Μητροπολιτικού Θεραπευτηρίου Πειραιά και Διευθυντής του Ορθοπαιδικού τμήματος από το 2004, καθώς και Διευθυντής Ορθοπαιδικού τμήματος της κλινικής Τίμιος Σταυρός Κοντομήτρου από το 2003.

Από το 2007 συνεργάζεται και χειρουργεί στο Ιασώ General (Metropolitan General), στην Αθήνα, σαν επικεφαλής και Διευθυντής Ά Ορθοπαιδικής κλινικής Αθλητικών Κακώσεων, πραγματοποιώντας περισσότερα από 150-160 χειρουργεία τον χρόνο που αφορούν στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος, του ώμου, της ποδοκνημικής και υπαστραγαλικής άρθρωσης, σε ρήξεις τενόντων (αχίλλειος τένοντας, ορθός μηριαίος, δικέφαλος μηριαίος, τετρακέφαλος και επιγονατιδικός τένοντες κλπ), σε παραμορφώσεις άκρου ποδός (βλαισός μέγας δάκτυλος), νευρινώματα (Morton’s), κατάγματα και τραυματολογία, επανορθωτική χειρουργική γόνατος, ενώ είναι σε θέση να συμβουλεύσει και να αντιμετωπίσει όλο το φάσμα των αθλητικών κακώσεων που χρειάζεται η συντηρητική τους αντιμετώπιση.

Στην μέχρι τώρα πορεία του έχει αντιμετωπίσει πολλούς αθλητές, υψηλού επιπέδου, διαφόρων αθλημάτων τόσο συντηρητικά όσο και χειρουργικά, πολλοί των οποίων είναι επαγγελματίες αθλητές και μέλη Εθνικών ομάδων. Επίσης διατηρεί από τον Ιούνιο 1995 προσωπικό ιατρείο, στο οποίο δέχεται περίπου 1500 ασθενείς τον χρόνο

Έχει εκπαιδευτεί σε διάφορα κέντρα αρθροσκοπικής χειρουργικής και τραύματος της Ευρώπης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας). Έχει συμμετοχή και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε πολλά έγκυρα Ευρωπαϊκά περιοδικά και επίσης σε Ελληνικά. Το όνομα του περιλαμβάνεται στο WHO’S WHO in Health and Medical Services του έτους 2008.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τακτικό μέλος του Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, τακτικό μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και Αθλητικών Κακώσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Μεταβολισμού των Οστών, μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης, μέλος της ISMNI (International Society of Musculoskeletal and Neuronal Interacions).

Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας και μέλος της ESSKA 2000 με αριθμό μέλους 2.114 (European Society of Sports Traumatology Knee Surgery and Arthroscopy).