Ένοπλες Δυνάμεις & Σώματα Ασφαλείας

Αξιολόγηση, Αποκατάσταση και Άσκηση στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας

Η ενίσχυση της φυσική κατάστασης  των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) υπήρξε ανέκαθεν βασικό μέλημα κάθε χώρας εδώ και αρκετούς αιώνες, καθώς τα στρατεύματα ακολουθούσαν προγράμματα ενδυνάμωσης για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στη μάχη και να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Τα τελευταία χρόνια αρκέτοι οργανισμοί υγείας και άσκησης έχουν αναδείξει τη σημασία της αξιολόγησης, της δομημένης προπόνησης και της αποκατάστασης στα μέλη των ΕΔ & ΣΑ καθώς καλούνται καθημερινά να αντεπεξέλθουν σε ακραίες και απρόβλεπτες συνθήκες για τη διασφάλιση της ζωής τους, της περιουσίας και της ζωής των ανθρώπων που καλούνται να προστατέψουν.

Ωστόσο υπάρχει μεγάλο ποσοστό νοσηρότητας και θνησιμότητας στα επαγγέλματα αυτά με χαρακτηριστικό παράδειγμα του πυροσβέστη όπου το 45% περίπου στην Αμερική πεθαίνουν από καρδιαγγειακή νόσο. Καθημερινά εκτίθονται σε παράγοντες κινδύνου τραυματισμού και νόσησης, όπως οι 24ωρες ή 8ωρες ακανόνιστες βάρδιες, το περιβάλλον με τις ακραίες συνθήκες που επεμβαίνουν, τη κακή διατροφή και τις στρεσογόνες καταστάσεις, οι οποίοι αποτελούν κοινό παρανομαστή για όλες τις ΕΔ & ΣΑ. 

Φόρμα εγγραφής μέλους Ε.Δ. & Σ.Α.

Υπάρχει φυσιολογική πτώση της φυσικής κατάστασης του ανθρώπινου οργανισμού με την πάροδο του χρόνου αλλά οι καθημερινές απαιτήσεις παραμένουν οι ίδιες σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Ένας πυροσβέστης 20 ετών μπορεί να ανταπεξέλθει με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με έναν αντίστοιχα 50 ή 60 ετών, ενώ και οι δύο θα πρέπει να επέμβουν στο ίδιο συμβάν. Γίνεται κατανοητό ότι ο περιορισμός της μείωσης της φυσικής κατάστασης και της απόδοσης γίνεται μόνο μέσω της συστηματικής άσκησης αντίστοιχης ενός επαγγελματία αθλητή.

Όλα τα μέλη των ΕΔ & ΣΑ πρέπει να ακολουθούν ένα δομημένο, εξειδικευμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης και αποκατάστασης για να μειώσουν την πιθανότητα τραυματισμού ή θανάτου των ίδιων και όσων καλούνται να βοηθήσουν.

Στην Pelican Sports Academy προσφέρουμε προγράμματα σε διάφορες ειδικότητες των ΕΔ και ΣΑ, και σε συνδυασμό με την προσωπική εμπειρία των εκπαιδευτών μας ως πυροσβέστες, και από τους ελάχιστους επαγγελματίες της άσκησης στην Ελλάδα στον χώρο, με διεθνή πιστοποίηση για τη βελτίωση της απόδοσης, την προώθηση της ευεξίας και τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού, πραγματοποιούμε ανάλυση αναγκών, σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε ασφαλή και αποτελεσματικά προγράμματα προπόνησης ενδυνάμωσης και Φυσικής Κατάστασης, και παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή μέσα από επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών (Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι).

Δίνουμε έμφαση στην επιστημονική εκπαίδευση και προτεραιότητα στη έμβιο-μηχανική και τα ενεργειακά συστήματα προπόνησης, προετοιμάζοντας τους ενδιαφερόμενους ολιστικά για τις δυσκολίες που απαιτεί η δουλειά τους, ενώ με  τη βοήθεια των συνεργατών μας (Ιατροί-Φυσικοθεραπευτές), είμαστε σε θέση να παρέχουμε προγράμματα  ταχείας επιστροφής στο καθήκον.