Αξιολόγηση

Ορθοσωμική αξιολόγηση – Εργομετρική Αξιολόγηση – PHV (Peak Height Velocity)

Ορθοσωμική Αξιολόγηση

Η Ορθοσωμία ως επιστήμη αποσκοπεί στην αποκατάσταση των συσσωρευτικών πιέσεων που ασκούνται στο ανθρώπινο σώμα, και του επιτρέπει να κινείται ελεύθερα και χωρίς πόνο. Με την Ορθοσωμική αξιολόγηση ελέγχουμε στην ποιότητα της θέσης και της κίνησης του σώματος και μπορούμε να κατανοήσουμε Σύνδρομα αναγνωρίζοντας πιθανές μυϊκές ανισορροπίες και λανθασμένα μοτίβα κίνησης. Μέσω των διορθωτικών στρατηγικών της επιστημονικής ομάδας της Pelican Sports Academy, μπορούμε να έχουμε:

  • Σωστή θέση και στάση του σώματος, με την κατάλληλη ενδυνάμωση των μυών
  • Βελτίωση και έλεγχο της αναπνοής, μέσω της αρμονικής έκπτυξης της Θωρακικής κοιλότητας
  • Υγιείς αρθρώσεις, με ειδικό ασκησιολόγιο σταθεροποίησης και κινητοποίησης
  • Βελτίωση της Ισορροπίας και της Ευλυγισίας
  • Ομοιόμορφη μυϊκή ανάπτυξη και Συμμετρία του σώματος

Εργομετρική Αξιολόγηση

Η Εργομετρική Αξιολόγηση αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια γονιών, εκπαιδευτικών και ειδικών ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, και αποτελεί το προϊόν συνεργασίας της αθλητικής και ιατρικής επιστήμης που έρχεται να δώσει απαντήσεις σε απλά ή σύνθετα ερωτήματα που απασχολούν παιδιά, αθλητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, γυμναστές και προπονητές.           

Η επιστημονική ομάδα της Pelican Sports Academy, αποτελεί την έκφραση της δικής μας προσπάθειας στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας, και έχοντας πλήρη γνώση των σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα εργομετρικής αξιολόγησης το οποίο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και ενήλικες, αθλητές και μη.

Μέσω αυτής της διαδικασίας έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά την φυσική κατάσταση των παιδιών ή ενηλίκων, να αντιμετωπίσουμε αρνητικές καταστάσεις όπως είναι η μειωμένη αντοχή ή το αυξημένο ποσοστό σωματικού λίπους και τέλος να καταρτίσουμε εξατομικευμένο πρόγραμμα εκγύμνασης με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Εφαρμόζεται στις εγκαταστάσεις μας με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και την χρήση υψηλής τεχνολογικής ποιότητας και πιστότητας εξοπλισμού.

Peak Height Velocity

Το Peak Height Velocity (PHV) είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία ένας έφηβος βιώνει την ταχύτερη ανάπτυξη στο ανάστημά του. Ωστόσο, καθένα από τα παιδιά θα βιώσει το PHV του σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τακτικά την εξέλιξη του (κάθε 3-4 μήνες). Είναι δείκτης ουσιαστικά, ο οποίος θα μας φανερώσει την απόκλιση της χρονολογικής ηλικίας από την βιολογική ηλικία του παιδιού, δίνοντας εκτίμηση του ύψους για ενήλικα , μέσα από το πρίσμα του εύρους τιμών του πρόωρου, καθυστερημένου ή μέσου-φυσιολογικού ρυθμού ανάπτυξης.

Αρκετοί παράγοντες  μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα κορύφωσης του ύψους, όπως η γενετική, η διατροφή και το περιβάλλον, αλλά η εξατομικευμένη προπόνηση σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή κάθε παιδί έχει ένα ανώτατο όριο για τις αθλητικές του επιδόσεις, και αν χαθεί το παράθυρο PHV, αυτό το όριο μπορεί να λάβει την χαμηλότερη τιμή του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη μέγιστη ταχύτητα του ύψους των παιδιών, και να συνεργαστούμε με την επιστημονική ομάδα της Pelican Sports Academy η οποία μπορεί να  τα βοηθήσει , αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Φόρμα εγγραφής μέλους